na vrh

VIDEO NADZOR

Video nadzor i njegovi rani počeci

Video nadzor datira još iz 1942 godine gde je svoju upotrebu našao pri testu lansiranja V-2 raketa. Upravo ti prvi pionirski koraci kasnije su nas doveli ka komercijalizaciji i svakodnevnoj upotrebi. Danas, video nadzor možemo u osnovi podeliti po sistemu obrade slike, na analogni video nadzor, koji koriste analognu obradu slike i na digitalni video nadzor tj sisteme, koji obradu vrše u digitalnoj tehnologiji.

Sistem video nadzora čini nekoliko glavnih i propratnih parametara, od kamera za video nadzor do DVR uredjaja tj DVR snimača na kom se skladište snimci. U novije vreme, distribucija slike se vrši na različite medije, od računara, mobilnog uredjaja do tableta i to putem lokalne mreže i dalje preko Internet veze. Kvalitet slike čine parametri kamere za video nadzor, kao što su rezolucija. Sama rezolucija može biti izražena u broju TV linija ili megapikselima, u zavisnosti koju vrstu sistema primenjujemo.

Naš asortiman opreme za video nadzor možete pogledati u kategoriji proizvoda, kao što su KAMERE ZA VIDEO NADZOR, zatim DVR, HVR, NVR UREĐAJI, DVR SNIMAČI, SERVERI...